Vad är DTF?

Vad är DTF-utskrift?

Du har kanske hört talas om DTF-transfers tidigare men är kanske inte så bekant med hur det fungerar.

DTF står för Direct To Film. Denna teknik innebär att du trycker din design direkt på en transferfilm som du sedan värmer på det klädplagg du har,  T-shirt gjord av bomull, polyester eller polyester blandningar, oavsett färg på plaggen, eftersom transfern alltid printas med ett vitt lager på baksidan som vi kallar för block.

 

För att tillverka DTF-utskrift har vi en stor stationär DTFskrivare med textilfärger speciellt utformade för DTF-utskrift och en stor fördel med denna teknik är att det vita bläckskiktet (blocket) skrivs ut samtidigt som CMYK färgerna och denna funktion gör det till ett mycket enkelt och kostnadseffektivt alternativ jämfört med andra metoder.

Filmen med utskriften går sedan igenom en pudermaskin där limpulvret tillförs på trycken, filmen går sedan vidare in i en ugn där limpulvret smälts ihop med trycket och sedan igenom en fläkt. Där efter är dina tryck färdiga.

 

Vi printar på löpmeter med bredden 56cm i vår maskin vilket gör att du som kund kommer få alla dina tryck på en rulle, detta är både smidigt att förvara och du slipper betala för att någon ska klippa ut dina tryck.

Här ser du en video där vi printar foto till klädtryck.